ארוחת צהריים חלבית: בורקס במילוי גבינות ופטריות ברוטב שמנת פטריות

הריח של מאפה הגבינה עם רוטב הפיטריות יביא את כולם למטבח ויעניק לכם שעת צהריים משפחתית מפנקת בטעם ביתי!

חגית אור | קול כבודה 3.7.2024 | 09:20

בורקס פטריות | צילום: שאטרסטוק

המצרכים לבורקס: 

בצק עלים

2 קוטג'

גבינה צהובה מגורדת

ביצה

פטריות

תבלינים: מלח, פלפל, תבלין מוסקט, אבקת בצל.

לרוטב פטריות:

1 שמנת לבישול

פטריות

תבלינים: 2 כפות אבקת מרק פטריות/אבקת מרק בצל, חצי כפית מלח, קומץ פלפל, חצי כפית תבלין מוסקט.

אופן ההכנה: 

בקערה נערבב את הגבינות עם התבלינים והביצה. נפתח את בצק העלים ונמלא אותו. נסגור ונבריש בביצה ונפזר שומשום.

נאפה אותו בחום של 180 למשך כחצי שעה ( עד להזהבה) לאחר התקררות נפרוס למנות. (אפשר לפרוס את הבצק קודם ולמלא בורקסים לפי הגודל שאתם מעדיפים).

בזמן האפיה נכין את הרוטב:

בסיר קטן נבשל את השמנת עם כוס מים (או חלב), מלח ותבלינים. נוסיף את הפטריות ונמתין לרתיחה תוך ערבוב עדין.

קול כבודה

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום