מתכון לטורט בחושה בציפוי קראנץ' אגוזים ושוקולד חלב

מתכון לעוגה בחושה מיוחד וקלה להכנה - טורט קלילה בציפוי קראנץ' אגוזים ושוקלד חלבי המעניקים יחד את הטעם המיוחד והחגיגי יותר לעוגה עסיסית והכי טעימה שיש – עוגה רכה אוורירית וקוצרת מחמאות

חני לוין | מתכונים 4.7.2024 | 23:55

עוגת טורט בציפוי קראנץ' אגוזים ושוקלד חלב | צילום: אפרת סיאצי'

מתכון לטורט בחושה בציפוי קראנץ' אגוזים ושוקולד חלב / אפרת סיאצ'י

המצרכים לטורט בחושה בציפוי קראנץ' אגוזים ושוקולד חלב:

לעוגה:

  • תבנית אינגליש קייק
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס סוכר (100 ג’)
  • 1/3 כוס שמן (80 מ”ל)
  • 1/4 כוס חלב (לפרווה- מים) (60 מ”ל)
  • 1/4 כוס מיץ תפוזים (60 מ”ל)
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס קמח תופח (או כוס קמח לבן + כפית אבקת אפיה) (140 ג’)

לציפוי קראנץ':

  • 1/2כוס אגוזים טחונים (60 ג’)
  • 100 גרם שוקולד חלב (לפרווה- שוקולד מריר)
  • 2 כפות שמן

אופן ההכנה לטורט בחושה בציפוי קראנץ' אגוזים ושוקולד חלב:

הכנת העוגה:

  1. בעזרת מיקסר ידני מקציפים את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, חלב, מיץ, תמצית וניל ומערבבים.
  2. מוסיפים קמח תופח ומערבבים קלות עד לאיחוד חומרים.
  3. יוצקים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק משומנת ומשטחים
  4. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך 30-35 דקות עד שקיסם יוצא יבש
  5. מחלצים את העוגה מהתבנית ושופכים מעל את ציפוי הקראנץ'.

הכנת ציפוי קראנץ':

  1. קוצצים את האגוזים גס
  2. במיקרוגל ממיסים את קוביות השוקולד עם 2 כפות שמן ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה
  3. מוסיפים את האגוזים הקצוצים ומערבבים לאיחוד
  4. יוצקים את ציפוי הקראנץ' על העוגה כשהיא יוצאת מהתנור ומורחים באופן אחיד בחלק העליון ובצדדים
  5. שומרים בקירור עד להגשה ומתענגים

בהצלחה רבה ובתאבון

מאת: אפרת סיאצ'י, מתכונים בעשר דקות

 

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום