ב10 דקות: מתכון לעוגת בורקס במילוי גבינות

ממהרים? רוצים להכין ארוחת ערב משפחתית קלילה, טעימה ומהירה? קבלו מתכון מעולה להכנת עוגת בורקס במילוי גבינות על בסיס מלוואח במעטפת קריספית ומושלמת - לא תפסיקו לקצור מחמאות

חני לוין | מתכונים 15.7.2024 | 23:54

עוגת בורקס במילוי גבינות | צילום: אפרת סיאצ'י

מתכון לעוגת בורקס במילוי גבינות / אפרת סיאצ'י

המצרכים לעוגת בורקס במילוי גבינות:

  • תבנית עגולה בקוטר 26
  • 2 דפי מלוואח בקוטר 25-26
  • 1/2 ביצה טרופה

למילוי:

  • 1 קופסת קוטג’ או גבינה לבנה (250 גרם)
  • 1 כף קורנפלור או קמח לבן
  • 120 גרם גבינה בולגרית או פטה רכה (כוס)
  • 50 גרם מוצרלה / גבינה צהובה מגורדת (כחצי כוס)
  • 1/3 כפית מלח
  • קמצוץ פלפל שחור

לציפוי:

  • 1/2 ביצה טרופה
  • שומשום

אופן ההכנה לעוגת בורקס במילוי גבינות:

  1. בקערה, מערבבים הייטב את כל מצרכי המלית עד לקבלת תערובת אחידה
  2. בתבנית מרופדת בנייר אפייה מניחים דף מלוואח ומעל מורחים שכבה של מלית גבינות כשהדפנות מסביב נשארות ריקות
  3. על הדפנות מסביב מברישים ביצה טרופה ומניחים מעל דף מלוואח נוסף באופן שווה
  4. מהדקים את הדפנות הייטב ומברישים את החלק העליון בביצה טרופה ובעזרת סכין חותכים למשולשים
  5. מפזרים מעל הכל שומשום ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך 40 דקות עד להזהבה נאה
  6. מורידים את התבנית לרשת התנור התחתונה, מכוונים את התנור לחימום גוף תחתון בלבד ואופים 10 דקות נוספות

בהצלחה רבה ובתאבון

מאת: אפרת סיאצ'י – מתכונים בעשר דקות

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום