מתכון לפיתות שנפתחות בקלות
תמיד רציתם לדעת איך מכינים פיתות שייפתחו בקלות ויצאו מוצלחות? הנה לכם מתכון מנצח שתוכלו להכין בבית לפיתות משובחות והכי טעימות שיש
נועם זיגדון | מתכונים 24.4.2023 | 09:53
מתכון לפיתות שנפתחות בקלות / נועם זיגדון
המצרכים לפיתות שנפתחות בקלות:
כוס מדידה חד פעמית חמה
- ½ ק"ג קמח
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 כף סוכר
- ½ כף מלח
- ¼ + 1 כוסות מים פושרים
- 2 כפות שמן
אופן ההכנה לפיתות שנפתחות בקלות:
- בקערה מכניסים את כל המצרכים לפי הסדר ומתחילים ללוש במשך כ5 דקות עד לקבלת בצק רך ואחיד
- מכסים את הקערה בניילון ומעל מגבת ומניחים בצד להתפחה במשך כשעה
- לאחר שעה מורידים את האוויר בבצק ומחלקים אותו ל 8 כדורים
- מפזרים קמח על המשטח העבודה ומרדדים כל כדור לפיתה בעובי 1/2 ס"מ
- משאירים לתפיחה במשך כ-20 דקות
- מעבירים את הפיתות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים את הפיתה הפוך, כך שהחלק העליון כלפי מטה
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 230° ואופים כ-8 דקות
- ממלאים את הפיתות בסלט, פלאפל, צ'יפס וטחינה או בכל מה שאוהבים
בהצלחה רבה ובתאבון