בריא וטעים: מתכון לקרנץ' בצק פריך במילוי שוקולד ללא סוכר

מתכון מעולה לעוגת קראנץ' פריך ללא סוכר ובמילוי של שוקולד טחינה, מתכון קל, טעים ובריא, עוגה שתוכלו להתענג עליה בכל שעות היממה

חני לוין | מתכונים 13.7.2023 | 10:47

קראנצ' שוקולד ללא סוכר | צילום: אסתי זוהרץ

מתכון לקרנץ' בצק פריך במילוי שוקולד ללא סוכר / אסתי זוהרץ

המצרכים לקרנץ' בצק פריך במילוי שוקולד ללא סוכר:

לבצק:

  • 500 גרם קמח לבן או כוסמין
  • 1 כף גדושה אבקת אפיה
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
  • 1 ביצה + חלמון
  • 1/3 שליש כוס סוכר או תחליף סוכר
  • 3/4 כוס שמן
  • 3/4  כוס מים או לפי הצורך
  • 1/4 כפית מלח

למלית:

  • ממרח שוקולד טחינה ללא סוכר

אופן ההכנה לקרנץ' בצק פריך במילוי שוקולד ללא סוכר:

  1. בקערה מכניסים את כל מצרכי הבצק ומתחילים ללוש הייטב עד לקבלת בצק אחיד (מוסיפים מים לפי הצורך)
  2. מחלקים את הבצק ל 3 חלקים שווים.
  3. מרדדים על נייר אפייה כל כדור בצק לעלה דק ומורחים ממרח שוקולד טחינה
  4. מגלגלים לרולדה וחותכים את הרולדה לאורך ל2 רצועות זהות
  5. מלפפים את שתי הרצועות זו בזו לצורת בורג ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
  6. ניתן להבריש בביצה טרופה ולפזר שומשום
  7. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים בהמשך כ-20 דקות או עד להזהבה.

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום