מתכון לדלעת ערמונים במילוי קציצת עדשים ופטריות
מתכון נהדר לדלעת ערמונים במילוי שת קציצת עדשים, פטריות ובצל, מנת פרווה מרשימה שתוכלו להכין בתשעת הימים או בכל ימות השנה
מירב מלכה | מתכונים 24.7.2023 | 18:25
מתכון לדלעת ערמונים במילוי קציצת עדשים ופטריות / מירב מלכה
המצרכים לדלעת ערמונים במילוי קציצת עדשים ופטריות:
- דלעת ערמונים (לפי כמות הסועדים)
למילוי:
- 1 כוס עדשים שחורות
- חופן אגוזי מלך
- צרור כוסברה
- 1/4 כוס סילאן
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
לתערובת הפטריות והבצל:
- 1 בצל קצוץ
- סלסלת פטריות קצוצות דק
- מלח
- פלפל שחור
אופן ההכנה לדלעת ערמונים במילוי קציצת עדשים ופטריות:
- משרים את העדשים במשך 10 שעות, שוטפים היטב ומסננים מנוזלים
- מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה מוסיפים את הפטריות המלח ופלפל שחור ומקפיצים במשך מספר דקות ומוציאים מהאש.
- במעבד מזון מניחים את העדשים השחורות המושרות, אגוזי מלך, כוסברה, סילאן ומתבלים במלח ופלפל שחור, מוסיפים את תערובת הפטריות המטוגנות וטוחנים הייטב עד לקבלת עיסה דביקה
- חותכים את הקטע העליון של הדלעת ויוצרים גומה בתוך הדלעת
- לוקחים כמות מתערובת המילוי ומכניסים לתוך הגומה בתוך הדלעת
- לוקחים תבנית ומרפדים בנייר אפייה, משמנים בשמן זית ומניחים מעל את הדלעת ערמונים שמילאנו
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך כחצי שעה או עד להשחמה.
- מוציאים מהתנור ומגישים חם
בהצלחה רבה ובתאבון