מתכון לדלעת ערמונים במילוי קציצת עדשים ופטריות

מתכון נהדר לדלעת ערמונים במילוי שת קציצת עדשים, פטריות ובצל, מנת פרווה מרשימה שתוכלו להכין בתשעת הימים או בכל ימות השנה

מירב מלכה | מתכונים 24.7.2023 | 18:25

דלעת ערמונים במילוי קציצת עדשים ופטריות | צילום: מתוך הסרטון

מתכון לדלעת ערמונים במילוי קציצת עדשים ופטריות / מירב מלכה

המצרכים לדלעת ערמונים במילוי קציצת עדשים ופטריות:

  • דלעת ערמונים (לפי כמות הסועדים)

למילוי:

  • 1 כוס עדשים שחורות
  • חופן אגוזי מלך
  • צרור כוסברה
  • 1/4 כוס סילאן
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור

לתערובת הפטריות והבצל:

  • 1 בצל קצוץ
  • סלסלת פטריות קצוצות דק
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה לדלעת ערמונים במילוי קציצת עדשים ופטריות:

  1. משרים את העדשים במשך 10 שעות, שוטפים היטב ומסננים מנוזלים
  2. מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה מוסיפים את הפטריות המלח ופלפל שחור ומקפיצים במשך מספר דקות ומוציאים מהאש.
  3. במעבד מזון מניחים את העדשים השחורות המושרות, אגוזי מלך, כוסברה, סילאן ומתבלים במלח ופלפל שחור, מוסיפים את תערובת הפטריות המטוגנות וטוחנים הייטב עד לקבלת עיסה דביקה
  4. חותכים את הקטע העליון של הדלעת ויוצרים גומה בתוך הדלעת
  5. לוקחים כמות מתערובת המילוי ומכניסים לתוך הגומה בתוך הדלעת  
  6. לוקחים תבנית ומרפדים בנייר אפייה, משמנים בשמן זית ומניחים מעל את הדלעת ערמונים שמילאנו
  7. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך כחצי שעה או עד להשחמה.
  8. מוציאים מהתנור ומגישים חם

בהצלחה רבה ובתאבון

 

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום