מתכון לעוף נדיר במילוי אורז עם חמוציות ושקדים

לכבוד שבת קודש: מתכון מיוחד לעוף ממולא באורז, חמוציות ושקדים, המון ירק קצוץ ותיבול מושלם המעניקים יחד טעם נדיר למנה בשרית משובחת וטעימה במיוחד

אפרת ושדי | מתכונים 27.7.2023 | 20:01

עוף ממולא באורז עם חמוציות ושקדים | צילום: אפרת ושדי

מתכון לעוף נדיר במילוי אורז עם חמוציות ושקדים / אפרת ושדי

המצרכים לעוף נדיר במילוי אורז עם חמוציות ושקדים:

  • 8-10 ירכיים
  • 1.5 כוסות אורז עגול
  • צרור פטרוזליה קצוצה
  • 3 כוסות מים רותחים
  • 1 בצל סגול
  • חופן חמוציות
  • חופן שקדים מולבנים
  • מלח

למרינדה - תיבול לעוף:

  • 1 בצל חתוך לפלחים
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כף פפריקה גרוסה מתוקה
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • 1 כף גדושה גריל עוף
  • 1/3 כוס סילאן
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה לעוף נדיר במילוי אורז חמוציות ושקדים:

  1. מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה מוסיפים את ההאורז וממשיכים לטגן תוך ערבוב תמידי, מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה, חמוציות, ושקדים ומטגנים עוד מספר דקות
  2. לאחמ"כ מוסיפים את המים הרותחים ומוסיפים כפית וחצי מלח, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  3. מנמיכים את האש ומבשלים במשך 10 עד 15 דקות רק עד להתאדות המים (האורז לא צריך להיות בשל, יש לו את כל זמן הבישול בעוף)
  4. לאחמ"כ מכבים את האש ומניחים בצד
  5. פותחים את פנים העוף ובעזרת כף ממלאים במילוי האורז
  6. מניחים את חלקי העוף בסיר סוטא'ז (שמתאים לאפייה בתנור)
  7. בקערה מערבבים את כל מצרכי המרינדה עד לאיחוד ושופכים אותה מעל חלקי העוף שבסיר ומעסים היטב, שופכים כוס וחצי מים רותחים בתחתית התבנית
  8. מכסים את הסיר ומכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ואופים במשך שעה וחצי עד שעתיים או עד להתרכבות
  9. לסיום מורידים את הכיסוי ומכניסים שוב לתנור לצריבה במשך 10 דקות נוספות עד לקבלת גוון זהוב ויפה
  10. מוציאים מהתנור ומגישים.

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום