מתכון לריבת תפוזים מוצלחת
לכל חובבי הריבות הביתיות קבלו מתכון לריבת תפוזים נהדרת וטעימה שתוכלו להכין לבד בבית, מתאימה על כריכים או כל מה שאוהבים
חני לוין | מתכונים 4.2.2024 | 22:53
![](http://www.kore.co.il/news/2024/2/72e44c457d017d39a393.jpg)
מתכון לריבת תפוזים מוצלחת / אסתי
המצרכים לריבת תפוזים מוצלחת:
- 3 תפוזים גדולים
- 3 כוסות סוכר
- 2 כוסות מים
- 1/4 רבע כפית מיץ לימון
- 1/4 כפית קינמון טחון
אופן ההכנה לריבת תפוזים מוצלחת:
- הכנת הריבה מתחילה יום קודם
- שוטפים את התפוזים ומנגבים היטב
- בעזרת מגרדת מגרדים לתפוזים מעט את הקליפה
- מכניסים את התפוזים לתוך סיר ומכסים במים
- מבשלים את התפוזים והמים בלהבה בינונית גבוהה למשך 25 דקות
- מסננים את התפוזים מהמים
- מחזירים את התפוזים המבושלים לסיר ומכסים במים פושרים
- משאירים על השיש על ליום המחרת
- מחליפים מים מידי פעם כדי להוציא מרירות
- מסננים את התפוזים מהמים וחותכים לקוביות גדולות
- בסיר נקי שמים את הסוכר והמים ומביאים לרתיחה כ 3 דקות
- מוסיפים את התפוזים לתוך הסירופ ומבשלים על אש בינונית כ 40 דקות
- מוסיפים את המיץ לימון והקינמון וממשיכים לבשל על להבה נמוכה, עוד 40 דקות נוספות עד שעה, עד שרוב הנוזלים הופכים לסירופ סמיך יותר ונוצרת הריבה
בהצלחה רבה ובתאבון