מתכון לחמסה או כל צורה שתבחרו משומשום

מאכל מתוק וחגיגי שמתאים להגשה בבר אירועים עשיר, מתכון לשומשום מתוק שתוכלו להכין בכל צורה שתבחרו ותמיד יתן את המראה המקורי והמרשים לאירוע  

חני לוין | מתכונים 5.2.2024 | 20:11

חמסה משומשום | צילום: נועם זיגדון

מתכון לחמסה או כל צורה שתבחרו משומשום

המצרכים לחמסה משומשום:

כוס מדידה חד פעמית חמה

  • תבנית סילקון גדולה בכל צורה שתבחרו
  • 2 כוסות סוכר
  • 2 כוסות שומשום
  • סוכריות לקישוט

להדבקת הסוכריות:

  • ¼ כוס סוכר
  • ¼ כוס מים
  • 1 כפית מיץ לימון

אופן ההכנה לחמסה משומשום:

  1. ממיסים את הסוכר בסיר רחב תוך כדי ערבוב תמידי עד לקבלת קרמל נוזלי
  2. מוסיפים את השומשום ומערבבים בזהירות ובמהירות
  3. מעבירים את התערובת לתוך התבנית הרצויה ומהדקים הייטב בעזרת כלי קשיח
  4. מכניסים לקירור למשך כרבע שעה ומחלצים מהתבנית

הכנת הדבק לסוכריות:

  1. מכניסים בסיר  ¼ כוס סוכר, ¼ כוס מים, 1 כפית מיץ לימון ומביאים לרתיחה תוך ערבוב תמידי במשך 5 דקות עד שמסמיך
  2. מדביקים את הסוכריות על השומשום ומקשטים כיד הדמיון

בהצלחה רבה ובתאבון

קרדיט: עדי בן שמואל ונועם זיגדון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום