מגולגלות תמרים טבעוניות מקמח כוסמין מלא | בתאל בראון

מגולגלות תמרים טעימות ומתוקות והפעם: מרכיבים טבעיים ומקמח כוסמין! השינויים הבריאותיים כל כך מדוייקים שהטעם נשאר אותו דבר.... תהנו!

בתאל בראון | קול כבודה 21.5.2024 | 15:50

מגולגלות תמרים | צילום: שאטרסטוק

המצרכים:

לבצק

2 כוסות קמח כוסמין מלא
10 גרם אבקת אפייה ללא אלומיניום
1/2 כוס סוכר קנים או סוכר sweetango
1/3 כוס שמן קוקוס
1/3 כוס מים

למלית תמרים
500 גרם תמרים טחונים
60 גרם מים
אפשר להוסיף : חצי כפית קינמון ,
קורט ציפורן , 1/4 כוס אגוזים קצוצים דק.

למלית אגוזים
חצי כוס אגוזי מלך קצוצים
1/2 כפית קינמון
1/3 כוס סוכר קנים
2 כפות שמן קוקוס
לערבב ולמרוח על הבצק .

אופן ההכנה:

הכנת המלית של התמרים
בודקים את התמרים ושמים בסיר רק את
התמרים הרכים ומבשלים עם המים, מערבבים עד שהתמרים מתרככים,
ואם צריך מוסיפים עוד מעט מים.
מוסיפים את הקינמון , הציפורן והאגוזים ,
מערבבים ומורידים מהאש. מניחים בצד לקירור או מעבירים למקרר.
( ניתן להחליף בממרח תמרים טבעי).

הכנת הבצק
להכניס את החומרים לקערה ללוש היטב עד למרקם של בצק רך.
לחלק לשלושה כדורים
לרדד כל כדור ,
למרוח את מלית שאוהבים ,
לגלגל ולחרוץ חתיכות בגודל הרצוי.
לאפות 20 -30 דקות
ב180 מעלות עד להשחמה.

לקרר ולפזר מעל מעט אבקת סוכר

קול כבודה

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום