הכירו את הגיבץ׳: תבשיל ירקות בלקני | בתאל בראון

תבשיל שישראלים רבים גדלו עליו, אך מסתבר שהמקור שלו הוא מארצות הבלקן. תבשיל חגיגי ו'כבד' שהכי כיף לאכו עם אורז לבן או עם לחם טרי טרי

בתאל בראון | קול כבודה 23.6.2024 | 09:03

גיבץ' | צילום: שאטרסטוק

רכיבים:

3 תפוחי-אדמה
1 חציל
2 קישואים
3 גזרים
2 בצלים
3 שיני שום
1 כף שמן לטיגון
2 כפיות פפריקה מתוקה
1 כפית מלח (או יותר, לפי הטעם)
1⁄4 כפית פלפל שחור

הוראות הכנה:

חותכים את תפוחי-האדמה, החצילים והקישואים לקוביות, ופורסים את הגזר לפרוסות.
קוצצים את הבצל ופורסים את השום לפרוסות דקות ומטגנים במחבת עמוקה או בסיר עד להזהבה.
מוסיפים את שאר הירקות וכוס מים רותחים, מערבבים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-15 דקות.
מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומבשלים עוד כ-15 דקות.
מעבירים לתבנית, וקולים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-20 דקות.

תהנו!

קול כבודה

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום