פסטה בולונז מהחלומות | חגית אור

אוכל של בית, אחרי יום לימודים, אחרי בוקר של עבודה, זה- זה: פסטה בולונז ברוטב עגבניות עשיר ועסיסי בניחוח מטורף

חגית אור | קול כבודה 15.7.2024 | 09:20

פסטה בולונז | צילום: שאטרסטוק

המצרכים: 

1 חבילת פסטה

שמן

כף מלח

1.5 ק"ג בשר בקר טחון (אפשר גם הודו)

5 כפות רסק עגבניות

כפית אריסה חריפה

2 עגבניות

בצל גדול

4 שיני שום

1 פלפל חריף קטן/בינוני (לא חייבים)

צרור כוסברה קצוצה

חצי כוס צנוברים טריים (לא חובה)

תבלינים: כף אבקת מרק/ אבקת בצל. כף פפריקה, כף כמון.

אופן ההכנה:

בסיר אחד מבשלים את הפסטה לפי הוראות ההכנה ומסננים. מניחים בצד.

בסיר רחב נטגן קוביות בצל ושום עם מעט שמן עד להשחמת הבצל. נקצוץ את העגבניות לקוביות גדולות ונוסיף לבצל. כמו כן את הפלפל. נוסיף את רסק העגבניות והתבלינים ורבע כוס שמן. מעל הכל נפזר את הבשר הטחון (אם הוא גוש, אפשר לפזר אותו בעזרת מזלג, חשוב לפורר שלא יהיו גושים גדולים) נטגן את הבשר עם הבסיס שבסיר ונוסיף מעל הכל כליטר מים (עד לכיסוי כל התערובת). נוסיף את הצנוברים ונבשל עוד כ-40 דקות עד לקבלת רוטב סמיך.

מגישים בצלחת את הפסטה המבושלת ומעל את רוטב הבלונז.

בתיאבון ובהצלחה רבה!!!

קול כבודה

 

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום