מתכון למרק כתום בתיבול לימוני

מתכון מעולה לאוהדי המרקים, מרק כתום המכיל בתוכו מגוון ירקות עסיסיים בתיבול לימוני מושלם המוסיף המון למרק יוקרתי ומלא עניין, בהגשה עם קרוטונים או שקדי מרק ויש לכם ארוחה נהדרת

שולמית שחר | מתכונים 16.11.2021 | 09:31

מרק כתום בתיבול לימוני צילום: שולמית שחר

מתכון למרק כתום בתיבול לימוני / שחר שולמית

המצרכים למרק כתום בתיבול לימוני:

  • דלורית בינונית
  • 10 גזרים
  • 6 עגבניות
  • 6 תפוחי אדמה
  • כמה עלים של כרפס
  • 2 בצלים
  • 1 חבילה פטרוזיליה

לתיבול:

  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפיות אבקת מרק
  • 2 כפיות כורכום
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • מיץ מ 2 לימונים גדולים (מוסיף המון, שווה לנסות)

אופן ההכנה למרק כתום בתיבול לימוני:

  1. קולפים את הירקות שוטפים וקוצצים אותם גס
  2. שוטפים וקוצצים דק גם את הפטרוזיליה
  3. שמים בסיר גדול 3 ליטר מים (אפשר פחות או יותר מים בהתאם למה שאתם אוהבים) ואת כל הירקות מלבד הפטרוזיליה הקצוצה ומרתיחים
  4. מנמיכים לאש בינונית ומבשלים עד לריכוך, מוסיפים את התבלינים וטוחנים הכל במוט בלנדר ( 80 %  טחינה שלא יהיה מרקם גרבר)
  5. מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה והלימון ומבשלים עוד כמה דקות.. טועמים ומשפרים תיבול
  6. מגישים עם קרוטונים או שקדי מרק ומתענגים.

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

שתף כתבה זו