כשרה לפסח: מתכון לפשטידת תפוחי אדמה עם בשר

פשטידה טעימה ומיוחדת המתאימה כתוספת למנה עיקרית בסעודת השבת או החג, פשטידת תפוחי אדמה ובשר טעימה ומוצלחת

מירב מלכה | מתכונים 7.4.2023 | 12:17

פשטידת תפוחי אדמה עם בשר כשרה לפסח | צילום: מירב מלכה

מתכון לפשטידת תפוחי אדמה עם בשר כשרה לפסח / מירב מלכה.

המצרכים לפשטידת תפוחי אדמה עם בשר כשרה לפסח:

לפשטידה:

  • 7 תפוחי אדמה מבושלים ומרוסקים לפירה
  • צרור כוסברה קצוצה.
  • מלח
  • פלפל שחור
  • אבקת מרק
  • מעט כורכום
  • 6 ביצים

למילוי הבשר:

  • 1/2 קילו בשר טחון
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 1 כף קמח מצה
  • מעט כוסברה קצוצה
  • מלח
  • פלפל שחור.

אופן ההכנה לפשטידת תפוחי אדמה עם בשר כשרה לפסח:

  1. בקערה מכניסים את הפירה ומוסיפים לו את הכוסברה, מלח, פלפל שחור, אבקת מרק ומעט כורכום. מערבבים הייטב לאיחוד.
  2. בכלי נפרד מקציפים את הביצים הייטב עד לקבלת קצף נפוח
  3. מערבבים את הביצים המוקצפות יחד עם תערובת הפירה עד לקבלת בלילה אחידה.
  4. מעבירים חצי מהבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת הייטב
  5. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך כ15 דקות

הכנת מילוי הבשר:

  1. מחממים מחברת רחבה עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה, מוסיפים את הבשר הטחון ומבשלים עד לשינוי הצבע תוך ערבוב תמידי
  2. מוסיפים את הקמח מצה, כוסברה קצוצה, מלח ופלפל שחור ומערבבים הייטב.
  3. מבשלים 10 דקות ומורידים מהאש
  4. שופכים את תערובת הבשר מעל הפשטידה האפויה ומעל הבשר שופכים מהבלילה שנותרה
  5. מכניסים שוב לתנור החם ואופים במשך כ40 דקות עד לאפייה מלאה.
  6. מעלים את מעלות התנור ל200 ואופים 10 דקות נוספות לקבלת שיזוף.

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום