בריא ודיאטטי: מתכון לקוביות טופו מוקפצות עם ירקות בסגנון פיקנטי

מתכון נהדר לארוחת צהריים פרווה עם קוביות טופו המוקפצות עם שלל ירקות ומתובלים יחד בערובת פיקנטית ומלאת עניין

חני לוין | מתכונים 22.6.2023 | 09:07

מוקפץ עם טופו ושלל ירקות בסגנון פיקנטי | צילום: אפרת סיאצ'י

מתכון לקוביות טופו מוקפצות עם ירקות בסגנון פיקנטי

המצרכים לקוביות טופו מוקפצות עם ירקות בסגנון פיקנטי:

  • 300 גרם טופו

לתיבול הטופו:

  • 1 כף סילאן
  • 1 כפית מלח
  • מעט פלפל שחור

למוקפץ:

  • 1 בצל בינוני קצוץ גס
  • 2 גזרים גדולים חתוכים לחצאי עיגולים
  • 1/2 גמבה חתוכה גס
  • סלסלה וחצי פטריות שמפיניון חתוכות גס
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 4 גבעולי בצל ירוק קצוצים

לתיבול המוקפץ:

  • 3 כפות מים
  • 4 כפות רוטב סויה
  • 1 כפית תבלין גריל
  • 1/4 כפית פפריקה חריפה / תבלין צ’ילי חריף
  • קמצוץ פלפל שחור
  • 1/4 כפית מלח

אופן ההכנה לקוביות טופו מוקפצות עם ירקות בסגנון פיקנטי:

  1. חותכים את הטופו לקוביות קטנות ומכניסים לקערה, מוסיפים את הסילאן, המלח והפלפל השחור ומערבבים הייטב לאיחוד.
  2. מחממים סיר או מחבת עם כף שמן ומטגנים את קוביות הטופו עד להזהבה נאה משני הצדדים ומוציאים על צלחת
  3. מחממים שוב את המחבת ומוסיפים לה 2 כפות שמן מוסיפים פנימה את הבצל ומטגנים עד להשחמה, מוסיפים את הגזר, הגמבה, הפטריות, השום וממליחים מעט,
  4. מקפיצים במשך כ-15 דקות עד שהירקות מתרככים אך עדיין נגיסים (מומלץ לכסות את המחבת, ולערבב מידי פעם).
  5. בקערית נפרדת מכניסים את כל מצרכי התיבול למוקפץ ומערבבים הייטב לאיחוד, שופכים את התערובת לסיר/המחבת עם המוקפץ ומערבבים הייטב, מוסיפים את הבצל הירוק ומערבבים במשך כ-2 דקות עד לספיגת הטעמים.
  6. מוציאים לצלחות ומגישים

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: אפרת סיאצ'י – מתכונים בעשר דקות

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום